23 lutego / INSIGNIA

Pieczywo na warsztacie Akademii Smaku Bosch

Tomasz Jakubiak, Katarzyna Glinka i Tomasz Lach (zajadam.pl) w ramach pierwszej odsłony naszego projektu Akademia Smaku Bosch, rozłożyli pieczywo na czynniki pierwsze. Video warsztaty, praktyczne kulinarne porady, oryginalne przepisy, konkurs zakończony spotkaniem w Centrum Domowych Inspiracji i e-magazyn stanowią kompendium wiedzy na temat pieczywa w kuchni.

Jesteśmy niezwykle dumni z faktu, iż projekt, który wystartował w styczniu, już cieszy się ogromną popularnością wśród kulinarnych adeptów i gromadzi coraz większe grono pasjonatów kuchni. Na stworzonym przez nas serwisie www.akademiasmaku.pl zarejestrowało się już kilka tysięcy użytkowników, którzy nie tylko się uczą, ale także dzielą się swoimi przepisami i poradami, tworząc kulinarną społeczność.

Od Adepta do Chefa

Każdy, kto chce czerpać inspiracje od naszych specjalistów, a także dzielić się swoimi sprawdzonymi przepisami oraz trikami, może wziąć udział w Akademii Smaku i wspinać się po swojej kulinarnej ścieżce rozwoju. Dodając kolejne przepisy i wskazówki, uczestnicy zdobywają odpowiednią ilość punktów, a w efekcie uzyskują tytuł Chefa. W organizowanym przez nas konkursie, jury, a więc członkowie Kolegium Redakcyjnego, wybierają dwudziestu autorów najlepszych przepisów, z którymi spotykają się później podczas warsztatów w Centrum Domowych Inspiracji Bosch.

Test Smaku za nami

Pierwsze spotkanie, którego tematem było pieczywo oraz jego kreatywne zastosowanie w kuchni odbyło się 11 lutego i utwierdziło nas w przekonaniu, że tegoroczna odsłona Akademii Smaku to „strzał w dziesiątkę”. Na wydarzeniu, na którym nie mogło zabraknąć szefa kuchni, Tomasza Jakubiaka, a także aktorki Katarzyny Glinki oraz blogera Tomasza Lacha (zajadam.pl). Dwudziestu zwycięzców konkursu mogło czerpać wiedzę oraz inspirację od naszego Kolegium Redakcyjnego, a kilkugodzinne wspólne gotowanie upłynęło w rodzinnej i wesołej atmosferze. Dzięki temu, jesteśmy pewni, że uczestnicy spotkania nie tylko świetnie się bawili, ale również sporo nauczyli.

Nie zwalniamy tempa

Akademia Smaku Bosch już ruszyła, ale w każdym momencie jej trwania, można dołączyć do kulinarnej społeczności, rejestrując się bezpłatnie w serwisie. Użytkownicy mogą spróbować swoich sił, zdobywając wiedzę, inspirując się i świetnie się przy tym bawiąc. Wystartowała kolejna odsłona – tym razem tematem przewodnim miesiąca jest kasza. Z niecierpliwością czekamy na kolejne przepisy, wskazówki i spotkanie z uczestnikami projektu!

Akademia Smaku Bosch_1

Akademia Smaku Bosch_5

Akademia Smaku Bosch_9

Akademia Smaku Bosch_10

Akademia Smaku Bosch_14

Akademia Smaku Bosch_12


Skontaktuj się z nami

tomek_michalik
Tomasz Michalik
Business Development Director
t.michalik@insignia.pl